Min historie og bakgrunn

Romsdalen 068 aJeg er oppvokst på et småbruk i Romsdalen i 60-årenene, og har alltid jobbet hardt. Jeg gjorde det bra på skolen, flyttet på hybel og var økonomisk selvstendig fra jeg var 16 år. Jeg nådde alle målene mine, ble deleier i et reisebyrå, og etter hvert fikk jeg et navn innen reiselivsbransjen. Dette til tross for at jeg i en alder av 25 år opplevde et alvorlig tilbakeslag i karrieren.

Den vinteren overlevde jeg for andre gang en veldig stygg ulykke, denne gang en fallskjermulykke som knuste begge føttene mine. Jeg havnet i rullestol og ble avhengig av krykker i fire år. Legene hadde ikke sett noe lignende før, og de trodde jeg aldri ville kunne gå igjen. Fire år og mange operasjoner senere ble jeg kvitt både krykker og rullestol, mot alle odds. Jeg hoppet fallskjerm igjen bare et års tid etter ulykken, og dro på ekspedisjon i jungelen i Malaysia. Rullestolen var med, den var en praktisk følgesvenn på alle eventyrene mine i mange år. Jeg har vært i ca 70 land, og har aller helst besøkt litt fjerne deler av verden.

Uansett om jeg var hjemme eller på reise; Etter ulykken kjempet jeg i 20 år med smerter og søvnløshet, de siste 10 årene også med kronisk utmattelse. Jeg prøvde minst 20 ulike behandlingsmetoder gjennom årene, men ingenting hjalp i det lange løp. Jeg tok ikke hensyn til verken handikap eller smerter, og jobbet mer enn noensinne. Jeg endte opp som et utslitt, sint og irritabelt vrak og var absolutt ingen god leder – verken for meg selv eller for andre.

Våren 2008 var jeg så utmattet at jeg lå på grensen til ME (kronisk utmattelsessyndrom). Jeg orket ikke lyder, var totalt folkesky, og bare det å gå til postkassa var uoverkommelig. Jeg var sykemeldt, hadde møtt veggen for tredje gang på ti år, jeg hadde hatt kvalme og stresshodepine dag og natt i to år, store søvnproblemer i 20 år og kroniske smerter i beina like lenge. Nakken var som betong, og jeg hadde nervesmerter nedover armene og helt ut i fingrene. Røntgen viste betydelige forkalkninger i nakken; jeg hadde nakke som en 80-åring.

Så ble jeg tipset om en tankefeltterapeut som het Mats Uldal. På bare fire økter hos ham ble jeg faktisk frisk. Tankefeltterapi eller tankefeltteknikker (TFT) var praktisk talt et kvantesprang innen healing. Som om ingenting hadde skjedd, var jeg tilbake til normalen etter 20 år, og jeg var overveldet av glede og energi. Fra den dagen avsluttet jeg alle mine tidligere prosjekter og viet meg 100 % til TFT i flere år. Jeg tok utdannelsen og ble først terapeut, deretter instruktør. Kroppen min slet en stund for å holde tritt med det nye tempoet, men gradvis ble jeg sterkere og sunnere.

Uldal ble min lærer, mentor og til slutt kollega. Jeg begynte å undervise på skolen hans, Mats Uldal International School of TFT, og vi etablerte en humanitær stiftelse sammen. Stiftelsen heter i dag “Strong Again” (les mer om den her). I noen intensive år jobbet jeg på heltid som frivillig med utvikling av utdanningsprogrammet for skolen, samt med etablering og sikring av et unikt kvalitetsnettverk av terapeuter. Takket være dette samarbeidet har jeg undervist og holdt foredrag i flere stater og land i USA, Afrika og Europa. I 2013 gikk jeg videre i karrieren for å konsentrere meg om min egen virksomhet. Mer om TFT her

I mellomtiden var jeg blitt introdusert til Tipping Point Methodology (TPM). I 2012 var det bare to eksperter på TPM i verden – det norske ekteparet og grunnleggerne Mia Skriver og Terje Skriver. Jeg deltok som observatør i den aller første klassen ved TPM skolen i september 2012. Hensikten var å se om TFT og TPM kunne finne en plattform for samarbeid. Jeg sluttet snart å være observatør og fortsatte som ivrig student. Dette var akkurat det jeg hadde vært på jakt etter! Etter hvert som deres Project Nordic Future og Project World Future tok form samtidig, forsto jeg definitivt hvorfor jeg trengte å lære TPM. Helt siden begynnelsen på min TFT karriere hadde jeg snakket om behovet for å skape vårt eget TFT coaching program for klientene våre, etter at vi hadde hjulpet dem å bli kvitt sine psykiske utfordringer. Mange vet faktisk ikke hvordan de skal bruke sine nye krefter og emosjonelle frihet. Her var programmet, pent pakket og klart til bruk. Jeg jublet i ren glede. Mer om TPM her

I 2012 ble jeg også invitert til å bli medstifter av ATL Europe (Association of Transformational Leaders). Der møtte jeg den fantastiske Nicholas (Nick) Haines, grunnlegger av Five Energy Dynamics og skaperen av The Vitality Test. Han blåste meg helt av banen med sin kunnskap om kinesisk medisin og filosofi. Jeg tok hans online Vitality Test, og jeg ble begeistret over hvor nøyaktig resultatet var. Etter en times videre gjennomgang av min profil av Nick personlig på Skype, ble jeg enda mer begeistret. Dette var mye mer enn en personlighetstest; testen ga meg faktisk et innblikk i meg selv som hjalp meg både privat og i arbeidet. Jeg deltok på hans aller første Vitality Test kurs, hvor jeg ble sertifisert Coach. Jeg hjalp ham senere med å oversette testen til norsk. Mer om Vitality testen her