Tankefeltteknikker

Thought Field Techniques (TFT)Tankefeltteknikker / tankefeltterapi / TFT eller bare “tapping”, er den første og opprinnelige metoden innen begrepet energipsykologi. Roger Callahan, Ph.D. grunnla TFT i 1980 og utviklet metoden videre gjennom 80- og 90-tallet. Mats Uldal kom over metoden i 1997, og han utviklet og forenklet metoden ytterligere. Han retning innen TFT er også referert til som forenklet TFT eller Neuro Tapping.

Hva er TFT egentlig?
Tankefeltteknikker er en moderne metode som tar i bruk kroppens eget reparasjonssystem for følelser. Metoden ser ut til å være spesielt effektiv for å dempe eller fjerne følelser som er skadelige for deg, irrasjonelle eller irrasjonelt sterke.

Hva gjør vi?
Vi bruker spørreteknikker for å avdekke og aktivere de uønskede følelsene, deretter banker vi lett på akupunkturpunkter i bestemte mønstre for å sette i gang reparasjonsprosessen. Metoden er enkel, lett å lære, har ingen kjente bivirkninger og effekten er ofte lett observerbar.

 


Eksempel på hvordan man kan behandle en høydeskrekk

NB: I forbindelse med The Book on Quantum Leaps for Leaders, er det laget fem demonstrasjonsvideoer til kapitlene om TFT. Både boka og videoene er på engelsk. Se videoene her.